"אמא אני רוצה שתכיני כדורי בשר אבל אמיתיים, עם רוטב סמיך". הילדות שלי כבר גדולות ואוכלות באמת סוף סוף הכל, שזה תענוג. אבל מידי פעם מגיעה דרישת שלום מהילדות שלהן עם בקשה מיוחדת. ואני מחייכת ושמחה לשמח.
אז היה לי בשר טחון טרי בערך 700 גרם
ולו הוספתי תוך ערבוב רציני:
בצל ושום קצוצים, מלח, פלפל ופפריקה וכמון תבלין מוסקט
שתי כפות סולת (לא חובה. אפשר גם ללא כלום אבל סולת מדביקה את הכדורים היטב ומקשיחה אותם) ומכל העיסה קרצתי כדורים.
בסיר שני ליטר טיגנתי בשמן זית בצל, גזר ושום קצוצים ואותם התבלינים
הטיגון פותח את התבלינים ויש לערבב ולהזהר שהם לא יישרפו וכשהכל הריח נפלא הוספתי מעט מים וקופסת רסק עגבניות 200 גרם. ואז התחילה החגיגה האמיתית:
לרוטב הוספתי: כף סוכר ושתי כפות חומץ זה הסוד שעושה את הכדורים האלה כל כך טעימים עם חלה טריה או אורז
אל הרוטב הוספתי עוד כוס מים, הכנסתי את הכדורים ווידאתי שהמים בדיוק מכסים אותם בעוד סנטימטר ולא יותר. הכדורים עברו רתיחה בסיר מכוסה ובישול איטי של עוד חצי שעה עם מכסה נוטה הצידה על מנת שהאדים יוכלו לצאת. הרוטב צריך לצאת סמיך ומצומצם
בכוונה לא הכנסתי הפעם שום עלים ירוקים, לי זה פחות מסתדר עם הטעם המתקתק. להגיש חם בצלוחית מרק עמוקה על או ללא מצע של אורז לבן וחלה טריה ליד
בהנאה