fbpx

הבלוג של הקוביה

פוסט: הפינוק של החיילת והסלמון לצה”ל

הפינוק של החיילת והסלמון לצה”ל

לא יודעת אם אנחנו קודם משפחה דתית או צינית. מה שבטוח ש”השילוש הקדוש” בשבילנו הוא חד משמעית מנה אחת של שלושה רכיבים שחייבים ללכת יחד:

סלמון – אורז – שעועית ירוקה או. או בראשי תיבות סש”א. אם לקח לכם יותר מחמש דקות להכין אותה כנראה שעוד לא התעוררתם הבוקר. אני מדברת נטו על זמן הכנה ואת הכל אני ממקבלת. כשהחיילת חוזרת הביתה ברור לכולם מה המנה שנראה לפחות על שולחן השבת ואם זה רק לגיחה – אז זו תהיה ארוחת ערב. בקיצור משפחת אריכא מוכנה לאכול סש”א תמיד ובכל מצב ואם תשאלו דיאטנית אני בטוחה שהיא גם תהמהם משהו על כך שזו מנה שמכילה הכל. גם חלבונים וגם פחממות וגם ירק ומעבר לזה היא הכי יפה ותמיד יש לי רכיבים שלה בבית. שניים בפריזר, אחד במזווה. יאללה כבר שרפתי שתי דקות. בואו נתחיל

את האורז (שמלאכת הברירה שלו לא נכללת בחמשת הדקות כן?): אני מכניסה ל”פיירקס של האורז”. כן, אני אוהבת שלכל רכיב אהוב בתפריט המשפחתי יש כלי ברור משלו ודרך משלו להגיד שלום. כוס וחצי אורז+3 כוסות מים+ שמן זית+ מלח ויאללה למיקרוגל לנוח 20 דקות. כשמוכן – מכניסים מיד מזלג חם ומאווררים

את השעועית (וכשאני אומרת שעועית אני מתכוונת רק לירוקה הדקה והארוכה שהפשרנו טיפה) מקפיצים בסיר סוטאז’ רחב שמכיל את כל השקית בלי “קומות”. בהתחלה אני לא מוסיפה כלום. רק נותנת לקרח שנותר להתאדות ולשעועית להיצרב טיפה על המחבת תוך עירבוב (בערך שתי דקות) ואז אני מוסיפה מעט מעט שמן זית והצריבה מקבלת צבע יפה של גריל ואחרי דקה מוסיפה: שפריץ סילאן, אבקת שום גבישי, מלח ומעט פלפל, שניים וחצי עירבובים, דקה על האש ומכבה. קריספי זו המילה שאתם אמורים לחשוב עליה 

ועכשיו המלך – הסלמון בכבודו ובעצמו. הטעים ביותר הוא כמובן הטרי, אבל בקצב שאנחנו אוכלים סלמון אם אקנה רק טרי גם אצטרך משכנתא וגם לא יישאר לי זמן לעבוד אז רוב הפעמים אנחנו הולכים על מופשר.

אנחנו הבנות מעדיפות להמשיך את הטעמים של המתוק ולמרוח על הסלמון חרדן דיז’ון איכותי בלי גרגירים וסילאן, מלח ושום גבישי. הכי כיף לנו אם הוא צרוב באותו סיר סוטאג’ שהוצאנו ממנו את השעועית אבל כיוון שאבא שוטף כלים והוא שונא את האפקט הצרוב הבלתי-שטיף שנשאר במחבת אנחנו חסות עליו ומשכיבות את הדג בתנור כך: פורסות שמיכת נייר כסף ועליה נייר פרגמנט ומכסות את הדג מכל צדדיו. לפעמים אנחנו משקיעות יותר, פורסות נייר פרגמנט על התבנית ואת הדג מניחות בשקית קוקי סגורה על התבנית. הראשון יוצא בלי רוטב, השני עם. תלוי איך אתם אוהבים

אבא מצידו מוכן לוותר תמיד על הטעם המתוק ואוהב את הסלמון שלו רק עם החרדל והמלח או עם ערמה של עשבי תיבול קצוצים דק דק במלח ולימון

אם הלכתם על סיר סוטז’ – תנו לדג 3 דקות מכל צד כשהסיר מכוסה

אם הלכתם על התנור – 18 דקות בתנור חם ולכבות. זה כיף שהוא עדיין רך

בעיקרון מצלחתים זה לצד זה כמובן. אנחנו פשוט לא מספיקים לצלחת…

 

קבלו 4 מתנות להתנסות ממודל הקוביה

הניסיון שלנו מראה שזה רעיון מצוין לתת לכם להתנסות במודל
השאירו את פרטיכם ועמוד המתנות ומידע חיוני לעסק שלכם בדרך אליכם במייל

4 כרטיסים

מיניקורס מודל הקוביה

פרק "מי המתחרה"

קטע מהרצאה לארגון

WhatsApp chat
דילוג לתוכן