החורף מוציא ממני בדרך כלל את כל היצירתיות במרקים על שלל גווניהם. בעבר הייתי מציירת הרבה אבל בגילי ובעיסוקיי אני לא באמת מוצאת לציור זמן או סבלנות אבל על אמנות אני לא מוותרת והיא ללא ספק מתגלה במלוא הדרה במרקים. למה במרק? כי לקחת מים ללא טעם ולתת להם מרקם וצבע וטעם שלא היה דומה לשום דבר ממה שהיה שם קודם… טוב נו זו כבר אמנות.
אז קודם כל כדאי שתדעו שיש לי מרכיב מרקים סודי שאין אדם שמצליח לזהות אבל הוא שם, כמעט בכולם. אתם כבר תזהו אותו במתכון.
מרק כתום לא מכיל אצלי תפוח אדמה. רק בצל וירקות כתומים
הנה מתכון לחמישה ליטרים:
לחתוך לקוביות:
שני בצלים גדולים
שני גזרים גדולים
בטטה אחת
עדשים
וראש שום שלם
מתחילים בטיגון הבצל בשמן זית ומוסיפים מלח בנדיבות
אחרי ארבע חמש דקות טיגון מוסיפים את יתר הירקות ללא העדשים,
בשלב זה, לפני הוספת המים מוסיפים את התבלינים:
כמון, כורכום, פפריקה מתוקה, פלפל שחור (אם אין שום אמיתי אז תבלין שום גבישי), מעט ציפורן והתבלין הסודי – כוסברה יבשה (זה לא מזכיר כוסברה בעלים). מערבבים היטב, נותנים לכל הטעמים להתערבב ולשמן לפתוח את התבלינים ומוסיפים כוס מים
מכסים את הסיר למשך עוד חמש דקות על להבה בינונית
ממלאים את הסיר מים, מוסיפים חופן או שניים עדשים כתומות ומרתיחים
כאשר המרק רותח מנמיכים את האש וממשיכים את הבישול עוד עשרים דקות. מפסיקים את האש ובעזרת מקל בלנדר טוחנים את הירקות בתוך הסיר (לא נורא אם נשאר פה ושם ירק)
מגישים בקערה, אצלנו מחסלים בערך שתי מנות לאדם ותמיד מוסיפים שקדי מרק.
אפשר להגיש עם כף גדושה שמנת חמוצה
ולהתקשקש עם כל מני תוספות מעניינות כגון- עלי בזיליקום/ צנוברים קלויים או קרוטונים, אבל האמת שלא צריך כלום
תהנו